Актуално
English
Bulgarian
Корабостроител 92
Бързи връзки
Платена реклама
Начало » История

        Спортен клуб по тенис на маса “Корабостроител”92 е учреден на Общо събрание  на 25.07.1992 година в град Варна.На събранието присъстват треньори , състезатели , работниции служители от“Варненска корабострои-телница-АД”.

         Главни   “виновници”  за създаването на клуба са Марин  Стойчев , който е завеждащ отдел в корабостроителницата и един от лидерите на профсъюза на корабостроителите,а по-късно и председател на синдиката на корабостроителите и Цецо  Николов,треньор по тенис на маса в “ЖСК-Спартак” Варна.

       За  първи председател на клуба е  избран  Никола  Горанов  заместник  директор в  корабострителницата и за негов заместник   Марин  Стойчев.

         Целите на навообразувания клуб са:

   -  да  организира и съдействува за: изграждането и функционирането на групи , школи , отбори и други;

   -  за масово практикуване на тенис на маса;

   -  подготовка на състезатели по тенис на маса от всички  възрастови  групи , представи- телни отбори на клуба ; състезания по тенис на маса на градско , областно , регионално и международно равнище;подготвяне на инструктори и съдии по тенис на маса;

        Веднага след учредяването на клуба,ръководство и треньори се захващат за работа за да  го  изведат  на  полагащото  му  се  място в България.Резултатите не закъсняват.След всяка измината година клуба се движи стабилно към челото в класирането в страната.

        През 1994 година  С К Т  М “Корабостроител”92 наема  зала “Младост-Б” в Двореца на културата и спорта.Чудесните условия , които  са  предоставени от ръководството на залата,стимулират състезатели и треньори за постигане на високи резултати.

        На  Общото събрание на клуба през 1996 година , буквално  на  четвъртия  си рожден ден се извършва промяна в ръководството.За председател е избран Марин Стойчев, а за заместник председател  Цецо  Николов.

        Спортен клуб  по  тенис  на  маса “Корабостроител”92 благодарение на добрата работа на  ръководството  си  и треньорите става  модерен клуб , стабилен финансово и организа -

ционно . Неговите  състезатели  започват  да играят основна роля в държавните първенства и турнири.

   Фалита  на  корабостроителницата  (за периода от 1999-2003)  затруднява работата в клуба,но въпреки всичко си запазва името,

ръководството и председателя с една единственна мисъл,че тя  ще се изправи на крака един ден ще заработи,както и стана.

     И наистина  през  2004  година,тя бе закупена от инвеститори и заработи с ново име “Булярд-Корабостроителна индустрия”.

     По решение на управителния съвет , същата  година се добавя към името

на  клуба  и  името  на  корабостроителницата,а именно СКТМ"Корабострои-

тел,92-Булярд”.

     Приоритет в работата е винаги“спорта за всички”.Помагали сме на всички инститции  за  организиране  и  провеждане  на прояви за учащи,работници,

инвалиди и ветерани.

       От 2004 година , след като  заработи корабостроителницата , клуба навлезе в нов етап от развитието си . Благодарение на президента ни Марин Стойчев в продължение на три го- дини имаме генерален  спонсор  “Алианц-България холдинг” и основен спонсор “Булярд-Корабостроителна индустрия”.След  тези  промени  клуба  затвърди  своите резултати , като  вече  четвърта година е неизменно най-силния в България.Тези  успехи  се дължат на отличната организация на работа направена от нашия президент Марин Стойчев,от общественници,спонсори,треньори и състезатели.

    За  петнадесетгодишната  си  история  клуба  постоянно е имал представители в националните гарнитури защитавали спортната чест на Република България.

  Представяме Ви кратка ретроспекция на участия и резултати във върешните и  международни  спортни  прояви  на  БФТМ  за  периода  от създаването на

клуба до настоящия момент:

        Участия на Европейски първенства  - 35 състезателя

           Участия на Балкански  първенства  - 45 състезателя

        Спечелеии отличия на балкански игри /1992-2016г./

                 - златни       -           9 броя    

                 - сребърни  -          9 броя

                 - бронзови  -       25 броя

           Спечелени отличия на държавни п-ва /1992-2016г./

                 - златни       -   127 броя

                 - сребърни  -  105 броя

                 - бронзови  - 150 броя

 

                           За подробна информация моля използвайте сайта на клуба    

www.korab92.com  в   директория “резултати”.   

 

     

Официални спонсори
Спортен клуб по тенис на маса "Корабостроител 92" - БУЛЯРД. Всички права запазени 2007г.
Web development & design: www.rgs-bg.com